Çiğli’ye Tramvay Geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çiğli Tramvay Hattı Projesi’ni onayladı. Projenin Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanmasının ardından inşaat ihalesi ve yapım süreci başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Tramvay Hattı Projesi’nde bir aşamayı daha geçti. İzmir Ana Ulaşım Master Planı içinde yer alan Çiğli Tramvay Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Yaklaşık 11 kilometrelik proje Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunulacak.
KARŞIYAKA VE İZBAN’LA ….
Çiğli Tramvay Hattı inşaatı yaklaşık 2,5 yılda tamamlanacak. Hat, Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğinde olacak. Hattın İZBAN’la entegrasyonunu sağlamak için çevre yolunun üzerinden geçecek yaklaşık 300 metrelik bağlantı köprüsü de inşa edilecek.
ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin önünde tramvay istasyonları olacak. Ayrıca hat Çiğli Ata Sanayi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden (AOSB) de içinden geçecek. Alaybey’den tramvaya binen yurttaşlar, kesintisiz şekilde Çiğli’ye kadar yolculuk edebilecek.
TRAFİK BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLAYACAK!
Esas amaç trafiğin rahatlaması Tramvay’la önemli ölçüde trafiğin rahatlaması hedefleniyor!